Citizen Square and Local Government Center

The Volumetric and Envelope Design for the New District Citizen Square and Productivity Promotion Center in Hangzhou Bay aims to negotiate between a series of preestablished compositional, programmatic and technical considerations, while at the same time focus the attention in creating a unitary contemporary language, capable to incorporate the cultural and historical richness of the City with the climatic and performative opportunities of the site.

 

The design strategy focuses especially on the building’s orientations and sun protection, designing the roof as a fifth façade, creating a single volume with fluid circulations through its central courtyard and across its various levels. Our aim has been to achieve a unique material quality that will remain, however, human-scale and welcoming, as well as maximizing the natural ventilation and views to the surroundings that the curvilinear composition allows for.

facts

2017

client: Local Government of Hangzhou Bay

location: Hanzhou Bay, China

program: Administrative Offices, Conference Halls, Civic Center, Officers Dorms and Services, Central Staff Services

area: 187.630 m2

status: International Competition

credits

ARCHITECTURE: Ábalos + Sentkiewicz (AS+)
Project Directors: Iñaki Ábalos, Renata Sentkiewicz (AS+)
Collaborators: Alejandra Salvador, Eduardo López
Local Architecture Collaborator: Linxue Li (ATELIER L+)

RENDERINGS: Poliedro



more images