Weihai University Campus

The Campus tries to insert itself into the landscape and into the local culture and is based in an organization that is adapted to the Summer/Winter thermodynamic conditions, dominated by the northwest cold winds in winter and the excessive sun radiation in summer. Those conditions are always fought by looking for various elements: the guard of the north wind, the solar earnings in winter and also the natural ventilation from the south and the protection against the radiation in summer. The project is organized around three courtyards or loops. At the same time, those loops are organized as three concatenated spaces. In the North, a residential zone; in the middle, pivoting around the library, a classroom area and finally, in the south, a sports area and an auditorium that make up – following the tradition – the representative door of the assembly.

facts

2015

client: Communist Party of China

location: Weihai, China

program: University Campus and Residence

area: 60.000 m²

status: Restricted competition. First Prize

credits

ARCHITECTURE : Ábalos+Sentkiewicz+ Atelier L+ (ASL+)

Project Directors: Iñaki Ábalos, Renata Sentkiewicz (AS+) , Linxue Li (Atelier L+)

Collaborators: Álvaro Maján, Adrián Úbeda , Emiliano Domingo


more images