Swiss Pavilion, Gais.

The pavilion façade departs from a deformed cubic shape that expands to the south and contracts to the north to maximize thermal gains. In this shape there are inserted three major elements of thermal control and lighting.

– A large window that captures radiation and eastern light at the ground level.

– A large window at the south corner (south-east and south-west façades) that is raised from the ground and is thought of as the main receiver of solar energy, distributed to the rest of the house by a radiant floor heating system and thermal conduction.

– Two skylights that supplement lighting and thermal gains in winter and guarantee convective ventilation of the whole house in summer operating together with the window situated on the stair landing.

The building will be built using ultra-light solid concrete (north and east façades) and conventional concrete.

 

facts

2013

client: Albert & Esther Oehlen

location: Gais, Switzerland

program: Residential

area: 495.5m2

status: Project under development

credits

Architecture: Iñaki Ábalos, Renata Sentkiewicz (Ábalos + Sentkiewicz)

Collaborators: Timothy Brennan

Energy y sustainability: Salmaan Craig


more images