Leisure centre

The leisure centre in Azuqueca de Henares (Guadalajara) aspires to be a contemporary variation on the traditional social club, its functions rooms grouped rather casually under the auspices of leisure,reading, games, conversation and dancing. A south-facing pavilion that serves as a backdrop, and a vertical volume housing the Centre’s offices, storage and other spaces making and creating a visual focus of the urban set qith the plastic intervention of Tum Berresheim.
The spaces and alternating courtyards well known in the constructive tradition of the meseta of Castile, updated by the landscaped roofs and the constructive systems used.

facts

2007-2011

client: Azuqueca de Henares City Council. Castilla-La Mancha Goverment

location: Azuqueca de Henares, Spain.

program: Leisure Centre for elder people

area: 1.880 m2

status: Built

credits

Architecture: Iñaki Ábalos, Renata Sentkiewicz (Ábalos + Sentkiewicz)

Collaborators: Luis Alfaro, Andrés Besomi, Margaux Eyssette, Pablo de la Hoz, Margarita Martínez,
Alejandro Valdivieso

Structure: Eduardo Barrón

Facilities: CENER / Florencio Manteca
Manproject / Rogelio Moya

Quantity Surveyor: Ramón Paradinas

Landscape: Iñaki Ábalos, Renata Sentkiewicz (Ábalos + Sentkiewicz)


more images