Atelier Albert Oehlen

A small construction on a steeply sloping, almost permanently snow-covered site produces a white prismatic volume that is embedded into the ground on the north side and projects into the landscape to the south, housing an open-plan space as an artist’s studio and a semi-basement for storage. A large picture window connects the studio with the landscape outside, and two skylights provide overhead lighting. With its industrial finishes, volumes and white colouring, the project seeks reasonable mimesis with the residential constructions around it and the snowy landscape of the Saint Gallen region.

facts

2007-2009

client: Albert Oehlen

location: Bülher, Switzerland

area: 331 m²

status: BUILT

credits

Client: Albert Oehlen

Architecture: Iñaki Ábalos (Ábalos + Sentkiewicz)
Paloma Lasso de la Vega (LeArquitectura)

Construction: Frehner Holzbau AG (Andreas Frehner, arq.)

Lighting: ESTIA (Bernard Paule, ing.)


more images